Edukacije u prostorijama tvrtke u kojoj ste zaposleni vezane uz carinsku tematiku

Slijedom brojnih upita tvrtka ISI d.o.o. proširila je svoje usluge održavanjem edukacija i edukativnih treninga vezanih uz carinsku tematiku u prostorijama tvrtke u kojoj ste zaposleni za zaposlenike tvrtke (tzv. in-house edukacija).

U odnosu na klasične treninge i seminare, ovaj oblik edukacija i edukativnih treninga posebno je pogodan jer se prilagođava Vašem vremenu i obvezama, odvija se u Vašim prostorima i usklađen je s Vašim potrebama.

ISI d.o.o. ima visoku razinu ekspertize za sva područja vezana uz carinsku tematiku (podrijetlo robe, carinska vrijednost, carinski postupci i postupanja vezana za uvoz konkretnih roba iz trećih zemalja kao i postupanja sa robama iz EU, izvoz robe,te posebni porezi i trošarine) i surađuje s vrhunskim stručnjacima iz ovog područja.

Svaka edukacija može biti koncipirana kao općenita edukacija koja je pripremljena od strane predavača i generalno pokriva teme, ili specijalizirana tj. prilagođena isključivo Vašim potrebama (uvoz, izvoz, postupci, vrsta robe i sl.) te pripremljena temeljem Vaših pitanja i inputa.

U suradnji s Vama i u skladu s Vašim potrebama spremni smo izraditi plan i program edukacije i edukativnih treninga, a kao primjer Vam predstavljamo plan kućnog treninga-edukacije vezanog uz temu „Carinski postupci, Preferencijalno podrijetlo robe , Carinska vrijednost“.

Trajanje edukacije – treninga je cca. 8 školskih sati
Predavači – eksperti iz Carinske uprave Republike Hrvatske
Mjesto edukacije – prostorije tvrtke
Termin edukacije – termin koji Vama odgovara.
Plan edukacije – tri cjeline 2 puna sata – svaku cjelinu jedna predavač.

Naša preporuka za održavanje edukacije bila bi:

1. Uvod

 • EU u odnosu na carinske propise
 • Status robe-pojam koji određuje domaću robu od strane robe

Novosti u carinskim propisima

2. Carinski postupci – ukratko obraditi sve postupke, a detaljno obrazložiti:

 • postupak puštanja robe u slobodan promet,
 • postupak unutarnje proizvodnje
 • izvozni carinski postupak,
 • primjena postpaka 42 i 63 (način i uvjeti primjene ovih postupaka,novosti u primjeni, osiguranje carinskog duga, odgovornost za naknadnu naplatu i dr.)
 • povrat domaće robe (robe koja je bila bila izvezena, a sada se iz nekog razloga vraća) i mogućnost korištenja oslobođeja od carine i poreza ili samo carine.

3. Podrijetlo i preferencijal

 • Preferencijalno/nepreferencijalo podrijetlo
 • Dokazi za primjenu preferencijala (snižene carine) temeljem Ugovora o slobodnoj trgovini, autonomnih preferencijala, carinske unije
 • Izjava dobavljača
 • EU shema preferencijala – s kim sve EU ima sklopljene ugovore/aranžmane/carinsku uniju
 • Preferencijalno podrijetlo – pravila stjecanja, kumulacija, tolerancija, izdavanje dokaza o podrijetlu

4. Carinska vrijednost

 • fakturna/carinska/porezna/statistička vrijednost kod uvoza i pravila utvrđivanja
 • carinska vrijednost/porezna osnovica i troškovi koji se uključuju/isključuju u istu prilikom uvoza
 • deklariranje carinske /statističke/porezne vrijednosti u carinskoj deklaraciji

To je naš prijedlog te ako smatrate da bi trebalo još nešto obraditi možete nam predložiti, a mi bi se prilagodili Vašim potrebama.

Želimo naglasiti da se u ovaj oblik edukacije-treninga može uključiti neograničen broj osoba iz Vaše tvrtke, a, kao goste, možete i pozvati djelatnike iz tvrtki s kojima surađujete.

Molimo Vas da nam se javite ukoliko ste zainteresirani kako bi mogli razraditi detalje oko ovakvog treninga-edukacije, ili treninga-edukacije iz raznih područja.

Prijave

Poduzeće:
OIB poduzeća:
Adresa i Grad:
Ime i prezime sudionika:
Telefon:
E-mail:

ISI d.o.o.
01 6116 353
isi@isi.hr
www.isi.hr

Edukacija | Objavljeno 26.09.2023. Autor: .

Više o ISI

ISI d.o.o. djeluje od početka 2001 g. na području organizacije seminara i savjetovanja, edukacije i zastupanja stranih tvrtki. Do sada smo organizirali čitav niz vrlo posjećenih i zapaženih seminara iz područja carinskog poslovanja, deviznih sustava te seminara vezanih uz novosti u carinskom i vanjskotrgovinskom sustavu. Seminari su održani u nekoliko gradova diljem Hrvatske. Namjera nam je u proširiti opseg predavanja kako bi znanjem svojih predavača i našim osobnim, pridonijeli što boljoj informiranosti naših privrednika i pomogli im u rješavanju njihovih svakodnevnih problema u poslu.